Netcad World

Beşiktaş Belediyesi Plan GML Veri Formatı ile Tanıştı

Türkiye Coğrafi Bilgi Sistemi Yürütme Kurulu’nun kararları ile birlikte 27.02.2020 ve 20.08.2020 tarihlerinde Resmi Gazete’ de 32 adet coğrafi veri temasına ilişkin veri tanımlama dokümanları, Coğrafi Bilgi Sistemleri Hakkında 49 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ nin 12. Maddesinin 3. Fıkrası gereği yayınlanmıştır.

Bu teknolojik gelişmeyi ilk kullananlardan biri olmak isteyen Beşiktaş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 26.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen online katılımlı toplantı ile konu hakkında bilgilendirildi.

Beşiktaş Belediyesi Netcad Proje Yöneticisi Yunus Emre ŞEN’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, plan GML veri dönüşümü hakkında teknik bilgiyi Netcad Planlama ve Entegrasyon Çözümleri Ürün Yöneticisi Umut ARSLANOĞLU verdi. Beşiktaş Belediyesi’nden başta başkan yardımcısı İlker ÖZSALMAN olmak üzere müdürlüğe bağlı şehir plancısı personel katılım sağladı.

Netcad’in geliştirdiği bu yeni teknoloji ile kurumlar mevcut planlarını ve plan değişikliklerini bakanlığın belirlediği veri yapısına uygun GML formatında oluşturarak yine bakanlığın e-plan sistemine ekleyebileceklerdir. İlerleyen süreçlerde ise Netcad içerisinden PIN numarası alınabilecek ve plan verileri web servisler ile doğrudan bakanlık sistemine gönderilebilecektir.

Ülkemizin gelecek vizyonu dahilinde bulunan ve Türkiye’nin 100 büyük projesi içerisinde yer alan “TUCBS Entegrasyon Projesi”nin bir parçası olan Netcad Yazılım A.Ş olarak biz de hem yazılımlarımızı ve hem de sistemlerimizi belirlenmiş standartlara göre uyumlaştırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.